Naša pričaAktivan link
Kontakt
U medijima
 
 

Naša priča

Najčešće u iščekivanju prvog djeteta roditelji traže sve informacije koje im mogu pomoći u lakšem i ugodnijem roditeljstvu. Na žalost, u Hrvatskoj smo prilično zakinuti za te informacije, a pogotovo za one na materinjem jeziku. Većinu pronalazimo na internetu te čitamo i/ili naručujemo online na engleskom jeziku.

Tako i moja priča započinje kada je moja starija kćerka imala 6 mjeseci i kada mi je prijateljica rekla za knjigu Dr.Acredolo i Dr.Goodwyn, Baby Signs: How to Talk to Your Baby Before Your Baby Can Talk (Kako pričati sa svojom bebom prije nego ona progovori). Naslov, sam po sebi, intrigira, pa sam odlučila da definitivno želim pročitati tu knjigu, jer sam bila vrlo nestrpljiva dobiti povratnu reakciju svoje bebe i potaknuti napredniju komunikaciju. Naravno, nije postojao hrvatski prijevod, a knjigu nije bilo moguće kupiti u Hrvatskoj ni u engleskom izdanju pa sam odlučila kupiti knjigu putem interneta. Pročitavši je postala sam vrlo entuzijastična i počela sam znakovati sa svojom Lenom kad je imala samo 7 mjeseci. Moj suprug je bio pomalo skeptičan, ali mi nije htio kvariti zadovoljstvo. Iznenađenje je stiglo kroz samo 10 dana – Lena je prepoznala znak za „svjetlo“. Kakvog li uzbuđenja! Oduvijek je bila fascinirana lusterima i svjetlima svih vrsta, pa sam tako i odlučila uzeti „svjetlo“ kao prvi znak za poučavanje. I pogodila! Tijekom slijedećih mjeseci počela je prepoznavati i druge znakove, no najveće oduševljenje je stiglo kada je Lena s 10 mjeseci samostalno pokazala svoj prvi znak – naravno, opet „svjetlo“. Tada su sve dvojbe i barijere mog supruga zauvijek nestale. Od tada je znakovanje postalo dio naše svakodnevice. To je bio trenutak kada smo oboje bili toliko opčinjeni znakovima da smo odlučili taj senzacionalan program dovesti u Hrvatsku i pružiti hrvatskim roditeljima zadovoljstvo komuniciranja s njihovim bebama kako bi i oni doživjeli to neprocjenjivo iskustvo.

Stupivši u kontakt s Baby Signs International dobili smo licencu za Hrvatsku i Sloveniju te postali ekskluzivni zastupnici svih Baby Signs International proizvoda i usluga u obje zemlje. To je čitava lepeza visokokvalitetnih materijala namijenjenih roditeljima i njihovoj djeci. Naravno, prevedenih na hrvatski jezik.

Želite li i vi postati dio Baby Signs® obitelji potražite na ovim internetskim stranicama obavijesti o radionicama i dostupnim materijalima.

Također upamtite, pomažući svojem djetetu naučiti pokazivati znakove prije nego progovori, dajete mu dar koji će trajati cijeli život. Omogućavajući svome djetetu da se poveže s onima koje voli, da izrazi svoje osjećaje na koristan način, i da izgradi osjećaj sposobnosti i vrijednosti, znakovi pomažu pri izgradnji temelja koji će vaše dijete učiniti jačim i bolje će se znati nositi s izazovima koji ga čekaju.

Istovremeno darujete i sebe. Sposobnost vašeg djeteta da dijeli svoj svijet s vama pokazivanjem znakova urodit će istinski zadivljujućim trenucima dok s oduševljenjem netremice gledate u djetetov um kroz čaroban prozor koji vam znakovanje omogućava.

Pridružite se! Znakujte s nama!

Kako je Lena postala brbljavica
Beba Klara znakuje ranije od starije seke
Kako je Klara progovorila